Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо заяви, че неговият отбор не мисли за наказанието на Манчестър Сити. Изхвърлянето на "гражданите" от Шампионска лига означава, че отборът, завършил на пето място в крайното класиране на Висшата лига, ще получи правото да играе в най-престижния клубен турнир.

Португалецът дори се пошегува, че ако започне да мисли за последствията от санкцията, може да стигне дотам, че да си помисли за вариант, при който воденият от него Манчестър Юнайтед би се оказал шампион за 2018 година. Тогава "червените дяволи" завършиха на 19 точки зад градския си съперник Манчестър Сити.

Спешна среща между шефовете и футболистите на Манчестър Сити

Спешна среща между шефовете и футболистите на Манчестър Сити

От Сити разполагат с неопровержими доказателства за своята невинност

"Моите възгледи са такива, че аз не съм губил и минута да анализирам това, което УЕФА и ФИФА трябва да анализират. Ако се впусна в подобен анализ, трябва да попитам дали отборът, който завърши на второ място през 2018 година, ще стане шампион? Това би било интересно, но шегата настрана.

Аз просто чакам спокойно. Не мисля за четвъртото или петото място. Мисля просто за това да направим най-доброто, което можем, да спечелим възможно най-много точки и да завършим на най-високата възможна позиция. В края на сезона ще видим къде сме, защото ако сме финиширали шести или седми, няма да има значение дали петият ще играе в Шампионската лига", заяви Моуриньо.

Манчестър Сити може да загуби титлата от 2014 година за сметка на Ливърпул

Манчестър Сити може да загуби титлата от 2014 година за сметка на Ливърпул

Ако от Премиер Лийг направят разследване, могат да бъдат отнети точки на "гражданите"