Бившият български футболист Димитър Бербатов не е учуден от решението на Жозе Моуриньо да наруши правилата на социалната дистанция. Преди дни мениджърът на бившия клуб на българина беше заснет да организира тренировки на част от своите играчи в парк в Барнет, Северен Лондон.

Четирима футболисти на Тотнъм тренираха пред погледа на Жозе Моуриньо

Четирима футболисти на Тотнъм тренираха пред погледа на Жозе Моуриньо

Мениджърът "смъмрен" от ръководството

В социалните мрежи се появиха снимки и клипове, доказващи как Специалния провежда индивидуално занимание с рекордната покупка на клуба Танги Ндомбеле. Давинсон Санчес и Райън Сесеньон са направили крос в същия парк, докато Серж Орие е сниман да тича заедно със свой приятел. Всичко това без разрешение, за което Жозе се разкая - особено след като беше разкритикуван и от кмета на Лондон Садик Хан.

 "Жозе е направил това, защото няма търпение за завръщането на футбола", написа Берботов в рубриката си за известна заложна къща. "Разбирам го, но пък и той нарушава правилата и това не е хубаво. Футболистите и треньорите имат влиятелни позиции в обществото и трябва да дават пример на феновете в тези тежки моменти.

Не бих казал, че бях изненадан от поведението на Моуриньо. Той винаги се е държал противно на очакванията и нормите и това е една от причините да бъде успешен мениджър и запалянковците да го обичат. Но това сега е различно.

Разбирам защо Моу няма търпение да се завърне към задълженията си. Всички в света на футбола искат час по-скоро неговото завръщане. А и когато чуваш, че в други първенства вече се определят дати за подновяването на сезона, то ти ставаш още по-нетърпелив. Но здравето на хората е на първо място.  

Футболистите са щастливци, че за разлика от повечето останали хора разполагат с големи къщи с дворове, където могат да импровизират и да поддържат физическа подготовка с различни упражнения. Но и това не е същото и като цяло не е лесно да останеш напълно фокусиран."