Днес по обед бе изтеглен жребият и за дългоочакваният турнир Garanti Koza Sofia Open 2016. Стилната церемония се проведе в Новотел София, а самата надпревара ще се проведе през следващата седмица в зала „Арена Армеец".

Поставеният под номер едно в схемата Роберто Баутиста Агут от Испания почива в първи кръг. За сметка на това той ще срещне сериозни трудности във втората фаза, когато ще трябва да премери сили с победителя от двойката: Филип Крайнович-Марсел Илхан.  Другият фаворит за трофея Виктор Троицки също почива на старта, а във втория кръг трябва да се справи със съпротива на тенисист идващ от квалификациите.

Надеждата ни за добро българско представяне-Димитър Кузманов-Мико, който получи „уайлд кард" за участие в основната схема, ще се изправи в първи кръг срещу коравия литовец Рикардас Бедранакис. Другият ни участник-Александър Лазов наглед ще има невъзможна задача да отстрани поставения под номер „7" словак- Мартин Клижан.

Трябва да отбележим, че и за двамата това ще бъдат първи двубои в основна схема на турнир от АТР World Tour.

На официалната церемония по тегленето на жребия присъстваха спортният министър Красен Кралев, турнирният директор Ерхан Орал, членът на борда на директорите „Гаранти Коза" Осман Ерден Билгинер и вицепрезидентът на БФ Тенис Рангел Марков.

„Горди сме, че за първи път България ще бъде домакин на тенис турнир от такова ниво. Garanti Koza Sofia Open е много голяма реклама за България. Турнирът ще се излъчва на 5 континента, в общо 137 държави", коментира Кралев.