Стан Вавринка, Гаел Монфис и Даниил Медведев ще участват в първия професионален турнир по тенис в Саудитска Арабия този месец.

"Версаче" изненада Григор Димитров с пухкав халат

"Версаче" изненада Григор Димитров с пухкав халат

Българският тенисист е известен като голям ценител на модата

Надпреварата в Дирия ще се проведе между 12-14 декември като част от турнето в Близкия Изток преди Australian Open 2020.  Съревнованието на твърда настилка ще се проведе на "Дирия Арена", на която се състоя и боксовият реванш между Антъни Джошуа и Анди Руис за световните титли в тежка категория.

Турнирът ще събере осем тенисисти, които имат общо 89 титли. Освен Вавринка, Монфис и Медведев ще участват още Давид Гофен, Фабио Фонини, Лука Пуй, Джон Иснър и Ян-Ленард Щруф за тридневното съревнование, като шестима са в Топ 20 на ATP - Медведев №5, Монфис №10, Гофен №11, Фонини №12, Вавринка №16 и Иснър №19.

"Изключително вълнуващо е да потвърдим имената на първокласните тенисисти, които ще вземат участие от толкова различни страни - феновете в Кралството нямат търпение да ги видят отблизо", сподели Принц Абдулазис бин Турки Ал-Файсал, президент на Генералните спортни власти на Саудитска Арабия.

Антъни Джошуа се завърна на световния боксов трон, край на приказката за Анди Руис
Обновена

Антъни Джошуа се завърна на световния боксов трон, край на приказката за Анди Руис

Британецът спечели с единодушно съдийско решение

"Приемането на първокласен тенис в Саудитска Арабия за първи път е още един паметен спортен миг за държавата".

Стан Вавринка определи себе си като "Stan the Desert Man", когато пристигна в Саудитска Арабия. Швейцарецът, трикратен шампион в турнирите от "Големия шлем" се завърна към най-добрите си дни през този сезон след проблеми с контузии през 2018 година. Безспорно тенисистът в най-добра форма през 2019 година е Даниил Медведев. Руснакът спечели четири титли, като достигна и финала на US Open 2019.

Снимка 452670

Източник: GettyImages