Ситуацията от последната година породи нови промени във финалния турнира за "Купа Дейвис". Те ще се проведат в рамките на 11 дни през тази година, а не за 7, както това се случи през 2019 година. Международната федерация по тенис обмисля да проведе надпреварата в три европейски града, вместо само в испанската столица Мадрид.

ITF съобщи днес, че финалите на световното отборно първенство по тенис за мъже ще се проведат от 25 ноември до 5 декември, като ще участват 18 държави разделени в шест групи по три. Броят на нациите, достигнали до финалите, ще бъде намален на 16 през 2022 година.

Съгласно предложението, двата нови градове-домакини ще приемат мачовете в по две от групите и по един четвъртфинален двубой. Мадрид, където настоящия формат на финалите дебютира през 2019 година, ще приеме две от групите, два четвъртфинала, полуфиналите и финалът.

ITF заяви, че ще има открита процедура за подаване на заявки за домакинство на градовете, които могат да се присъединят към Мадрид през 2021 година. Решение за това кои градове ще бъдат домакини и дали изобщо ще има такива се очаква до март.

Финалите за "Купа Дейвис" 2020 в Мадрид трябваше да се проведат през миналия ноември, но бяха отменени.

Самуел Грот обвини Новак Джокович в егоизъм

Самуел Грот обвини Новак Джокович в егоизъм

"Добре, Ноле, каквото кажеш"?