Турнирът на трева от WTA International в Нотингам (Великобритания) все пак започна след като в първите два дни беше невъзможно да се провеждат мачове заради непрестанен дъжд.

Организаторите решиха да не отменят надпреварата и насрочиха всички срещи от първия кръг да се играят в зала на твърди кортове. Това промени същността на състезанието, но го спаси от пълен провал.

Алекс де Минор и Джордан Томпсън осигуриха полуфиналист от Австралия в Хертогенбош

Алекс де Минор и Джордан Томпсън осигуриха полуфиналист от Австралия в Хертогенбош

Борна Чорич е другият известен участник в утрешните четвъртфинали

Водачката на схемата Каролин Гарсия (Франция) прегази участващата с "уайлд кард" представителка на домакините Найкхта Бейнс с 6-1, 6-2.

"Ние се опитахме да се адаптираме към ситуацията, да бъде позитивни и да извлечем всички ползи. Това си е състезание и се получават точки за победа във всеки кръг. За това аз се боря", сподели Гарсия след бързия успех.

Донна Векич

Източник: GettyImages

Донна Векич

№4 в схемата Мария Сакари (Гърция) сложи край на надеждите на британката Хедър Уотсън след 6-4, 6-3. Докато победителката от 2017 година Донна Векич (Хърватия) имаше сериозни затруднения срещу бойката словенка Далила Якупович за крайното 6-2, 6-7(5), 6-0.

Приятелката на Ник Кириос, натурализираната австралийка Айла Томлянович също продължава напред, но №7 Шуай Жан (Китай) отпадна след 5-7, 3-6 от американката Дженифър Брейди.

Нищо чудно днешните осминафинали в Нотингам да се играят на трева.