Цветана Пиронкова е дала два отрицателени PCR теста и вече тренира на кортовете в Мелбърн. Тя е в Австралия, където ще участва в първия за годината турнир от "Големия шлем".

"За щастие в нашия самолет не е имало пътници, които да са дали положителен тест за коронавирус. За това, макар и с ден закъснение проведох първа тренировка днес", заяви "Спортист №1 на България" за 2020 година в интервю за сайта dsport, цитирано от официалния сайт на БФТенис.

В последните часове се появиха информации, че тя е била на полет от Дубай за Мелбърн, в който е имало заразен с коронавирус и ще трябва да бъде в пълна изолация 14 дни, но Пиронкова отрече.

"Вече преминахме два теста и очакваме нови такива през всеки два дни. Мерките се спазват изключително стриктно и безкомпромисно. Има и състезатели в много по-сложна ситуация - с пълна забрана за излизане от стаите, въпреки отрицателните си тестове", обясни пловдивчанката.

"Организаторите се опитват да им осигурят максимално много удобства, но за момента не се очертава здравните власти да им позволят да излязат от стаите си по-рано. Надявам се нещата да се нормализират до няколко дни и всички да получат възможност за адекватна подготовка преди турнира", каза още тя.

Цвети Пиронкова е поставена под изолация в хотелска стая

Цвети Пиронкова е поставена под изолация в хотелска стая

Напрежението пред първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open е на път да ескалира