Цветана Пиронкова планира да играе на предстоящите турнири на клей в Европа след приключването на събитията в Ню Йорк. Топ ракетата на България обяви в "Инстаграм" какво предстои за нея:

Цветана Пиронкова е в списъка за основната схема на US Open

Цветана Пиронкова е в списъка за основната схема на US Open

32-годишната пловдивчанка е бивша номер 31 в света

"Здравейте, приятели!

Бих искала да споделя с вас малко информация относно намеренията ми за участие на турнирите от веригата на WTA през този сезон.

Знаете, преди няколко месеца ви споделих желанието си отново да се състезавам на професионално ниво.

За съжаление обаче поради пандемията от Covid-19, тенис сезона тази година вече е ограничен до едва няколко турнира, чийто провеждане отново не е напълно сигурно.

Подала съм заявки за участие на няколко турнира, включително и US Open. Предстои да подам заявка и за турнирите на червена настилка в Европа, сред които и "Ролан Гарос".

Поради множество фактори свързани с условията за провеждане на турнирите в момента, ограниченията при пътуване и цялостната обстановка, не мога категорично да потвърдя участието си на който и да е турнир. Това е и причината, поради която до този момент не съм споделила официално тенис календара си.

Продължавам да следя изкъсо обстановката и информацията за всеки един турнир, която се променя ежедневно и на базата, на която ще взема финално решение за участие на съответния турнир.

В рамките на следващата седмица предстои да взема решението за участието ми на US Open, което ще споделя с вас своевременно.

Благодаря ви за разбирането и подкрепата", написа Пиронкова в "Инстаграм"

Григор Димитров ще бъде поставен под номер 14 на US Open

Григор Димитров ще бъде поставен под номер 14 на US Open

Звездата ни все още не е взел решение дали ще участва