Без гердан и гривна Цвети Пиронкова се върна към победите, отчете острото око на "Стандарт". Тази седмица пловдивчанката спечели първата си титла на турнир от WTA.

Впечатление направи, че тя не носи никакви накити. Както е известно българката е много суеверна и винаги е с украшения по врата и ръцете си. Случайно или не, в Сидни не бе така и именно там пловдивчанката стъпи на върха. През годините Цвети е играла с златни синджири, гердан с големи черни маниста, нежно колие с котва и медальон, както и с множество гривни. Не веднъж в интервюта тя е казвала, че много държи на тези неща.

Утре сутринта българката започва участието си на "Аустрелиън оупън" с мач срещу Силвия Солер-Еспиноса (Исп). След триумфа в Сидни Пиронкова се изкачи с 50 места и от днес официално ще е 57-а в ранглистата. Два успеха в Мелбърн ще я изстрелят още по-напред, след като миналата година загуби още в първи кръг.

Григор Димитров пък изравни рекордното си класиране в ранглистата - 22-ро. Подобно на Цвети, хасковлията няма никакви точки за защита, но за да направи своя дебют в Топ 20 след края на "Аустрелиън оупън", Гришо ще трябва да подобри най-доброто си представяне на турнирите от Големия шлем, достигайки поне до осминафиналите.