Довечера от 22:00 часа на корта в Лондон един срещу друг ще излязат Новак Джокович и Роджър Федерер. Мачът е последен от група "Бьорн Борг" на финалния турнир на ATP и ще определи третия полуфиналист в надпреварата.

Рафаел Надал обърна Даниил Медведев в изключителен мач в Лондон

Рафаел Надал обърна Даниил Медведев в изключителен мач в Лондон

Испанецът спаси мачбол при 1-5 в третия сет

И Джокович, и Федерер загубиха от австриеца Доминик Тийм и на практика мачът им се явява като елиминационен. Победителят най-вероятно ще срещне в събота гръцкия талант Стефанос Циципас. Сърбинът и швейцарецът изиграха епичен финал на "Уимбълдън" 2019.

От 16:00 часа Тийм ще срещне във формален мач италианеца Матео Беретини, който е с две загуби и със сигурност ще приключи участието си.

Преди мачовете на сингъл ще има такива при дуетите от група "Йонас Бьоркман". Там Раавен Клаасен (Юажна Африка) и Майкъл Винъс (Нова Зеландия) са сигурни полуфиналисти. Техния мач с Иван Додиг (Хърватия) и Филип Полашек (Словакия) е от 20:00 часа.

Програмата се открива от 14:00 часа със срещата Лукаш Кубот (Полша) / Марсело Мело (Бразилия) - Раджив Рам (САЩ) / Джо Солсбъри (Великобритания). Победителите от нея ще играят в съботните полуфинали.