"Цветана Пиронкова вярва в способностите си и има качествата дори да спечели титлата от Откритото първенство на Австралия".

Тази смела прогноза направи Сесил Каратанчева във втория епизод на подкаста на БНР "Начален удар".

Софиянката направи уговорката, че не обича да дава прогнози, но смята че и Григор Димитров също може да стигне много далече в Мелбърн.

Снимка 495493

Източник: GettyImages

"Имах нужда да си взема почивка от тениса, възстановявам се от контузия. Не знам кога и дали ще започна отново да тренирам. Пандемичната обстановка също е една от причините да не бързам да започна подготовка. Имам още малко време да реша какво да правя", така обясни неучастието си в турнири от лятото на 2019 година Каратанчева.

Тя сподели, че е записала магистратура "Спортен мениджмънт" и се надява някой ден да помага на трите си сестри.

Сесил не смята, че четвъртфиналът на "Ролан Гарос" при дамите е най-големият ѝ успех, защото през 2005 година е била много малка и не е осъзнавала какво е направила. И затова за нея по-голямо постижение е достигането през 2015 година до втори кръг в Париж и преди това полуфинала в Акапулко.

В "Начален удар" Каратанчева говори също така за двугодишното си наказание като затвор, защо е приела да играе за Казахстан за няколко години и каква е според нея връзката между спорта и политиката.

Годината започна страхотно за българския тенис, продължението ще разберем през февруари

Годината започна страхотно за българския тенис, продължението ще разберем през февруари

Цветана Пиронкова и Григор Димитров ще играят на Australian Open, останалите се говят за пробив