Австралиецът Самуел Грот, който известен в света на тениса като играча с най-бърз сервис, обвини световния №1 Новак Джокович в егоизъм. Това стана след като сърбинът е поискал смекчаване на правилата за карантиниране от организаторите на Australan Open.

Всички участници в първия за годината турнир от "Големия шлем" бяха закарани в Австралия три седмици преди началото му и ще прекаратт двуседмична карантина. Заради три положителни PCR тестове на около 70 тенисисти от три самолета, пътували до Мелбърн бе наложена строга карантина, като те няма да могат да тренират и излизат от хотелските си стаи в следващите 14 дни.

Според испански тенис сайт Джокович се е обърнал лично към шефа на Тенис Австралия Крейг Тайли с изисквания за съкращаване на периода на изолация и преместването на играчите в частни домове с тенис кортове.

Голяма част от жителите на Австралия приеха с остро недоволство решението страната да организира тенис турнира, за който ще пристигнат над 1 200 души от чужбина, докато хиляди австралийци не могат да се приберат в родината си заради строгите мерки в борбата с коронавируса.

"Джокович се опитва да си спечели популярност като шеф на Асоциацията на професионалните тенис играчи, която основа. Това, което предлага, сериозно ли е? Това е егоистичен политически ход с цел вдигане на имиджа", каза Грот пред австралийскя вестник "Хералд Сън".

"Предлагането на съкратен карантинен период е не само несериозно, то е обида за австралийците, които преминават през всичко това. Какво очаква да стане? Че премиерът на щата Виктория Дан Андрюс ще плесне с ръце и ще каже "Добре, Ноле, каквото кажеш"? Моля ви, това е нелепо", коментира 33-годишният Грот, който достигна до 53-о място в световната ранглиста през 2015 година.

През 2018 година той се отказа от активна състезателна дейност след Australian Open. Грот има регистриран сервис със скорост повече от 260 км/час.

Цвети Пиронкова е поставена под изолация в хотелска стая

Цвети Пиронкова е поставена под изолация в хотелска стая

Напрежението пред първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open е на път да ескалира