Швейцарската легенда в тениса Роджър Феререр вече тренира на корт. Той вече е напълно възстановен от двете операции, които претърпя през тази година. 

В последните месеци 39-годишният Федерер тренираше за сила и издръжливост във фитнеса, но вече може да започне и нормална игрова подготовка.

Носителят на 20 титли от Големия шлем записа само едно участие през годината на Откритото първенство на Австралия през януари, след което се оперира през февруари. През май се наложи нова хирургическа интервенция. 

"На правия път съм. Завръщам се към тренировките на корта, но няма да избързвам и да се подлагам на излишно напрежение. Ще започна да играя отново в Тура, когато съм готов на 100 процента. На този етап мисля, че ще можа да се завърна на Откритото първенство на Австралия през януари", каза той. "На този етап не мога да тренирам повече от два часа с ракета в ръка. В последно време работих основно за сила и издръжливост. Хубавото е, че нямам болки. Повече операции няма да бъдат необходими", допълни Федерер.

Главната спортна зала в Базел няма да носи името на Роджър Федерер

Главната спортна зала в Базел няма да носи името на Роджър Федерер

Не се събраха достатъчно подписи