Роджър Федерер не може да си обясни загубата от Кевин Андерсън във вчерашния четвъртфинал на "Уимбълдън" 2018. Швейцарецът започна впечатляващо, но допусна съперникът му да се върне. В третия сет "Маестрото" стигна до мачбол, но Андерсън спаси подаването си. Петата част беше много дълга с 24 изиграни гейма.

Роджър Федерер приключи с "Уимбълдън", триумф за Кевин Андерсън срещу Маестрото!

Федерер приключи с "Уимбълдън"!

Драматичен сблъсък зарадва част от феновете, разочарова тези на швейцареца

"Честно, не знам какво се обърка. Определено отстъпих в някои точки. Пропуснатият мачбол? Пробивът в петия сет? Не съм сигурен. Вероятно това беше ключът. Но имаше и много малки точки тук и там, които винаги правят разликата в края на мача.

Първият сет беше страхотен", каза Федерер. "Четях много добре неговия сервис, не му позволявах да прави асове. В същото време, когато аз заставах на начален удар го карах да тича много. Усещах, че контролирам двубоя от основната линия. Бях агресивен, всичко се получаваше. Но с течение на двубоя започнах все по-малко да го изненадвам. Това чувство е ужасно. Не ми се случва за първи път, участвал съм много, много двубои като този".

Има моменти, когато се опитваш да запазиш подаването си, за да си създадеш повече възможности. Може би в началото той пропусна няколко такива шанса, а след това ги получи. Това прави разликата. В края не можах да му предложа достатъчно добра игра, за да го накарам да греши. Мисля, че в последните геймове това беше ключът.

Мисля, че имах своите шансове и затова съм разочарован. Но, няма съмнение, че той беше постоянен в изявите си. Беше солиден. Когато трябваше да нанася удар, той беше там. Поздравления за него, че поддържа нивото си толкова дълго време.

Разбира се, че целта е да бъда тук и догодина. Не бих казал, че имам недовършена работа тук, защото се справих добре с работата си, а и в миналото имам добри резултати тук. Така че всичко е наред. Просто съм разочарован в момента" - завърши Роджър Федерер.