Рафаел Надал има само три изиграни мача след подновяването на турнирите по тенис. Това не пречи той да бъде основния фаворит за спечелването "Ролан Гарос" 2020 след 12-е си триумфа във френската столица.

Испанецът пристигна в Париж преди броени дни и коментира приспособяването си към спецификите на турнира, който се провежда за първи път през есента.

"Условията тази година са много тежки. Времето е изключително хладно, което е в минус за всички нас. Днес температурата беше в рамките на 9-10 градуса, а това са твърде екстремни температури, за да бъде провеждан състезателен тенис на открито.

Новите топки не са подходящи за игра на клей, но приемам това предизвикателство. Тренирах с тях в Майорка и ми се сториха твърде тежки. При това студено време смятам, че могат да бъдат опасни и да доведат до контузии.

Организаторите трябва да помислят по този въпрос за в бъдеще, защото тези топки са вредни за лакътя и рамото на играчите. Определено това ще са най-тежките условия за мен, с които някога е трябвало да се справя на тази надпревара", заяви носителят на 19 титли от турнири от "Големия шлем", който при нов успех тук ще изравни рекорда на Роджър Федерер от 20 трофея.

Рафаел Надал проведе подготовката си за сезона на "клей" заедно с най-добрия български тенисист Григор Димитров.

Фернандо Вердаско беше отстранен от "Ролан Гарос" 2020 заради положителен PCR тест

Фернандо Вердаско беше отстранен от "Ролан Гарос" 2020 заради положителен PCR тест

Испанецът изрази съмнения в достоверността на прилаганите тестове