"Краля на клея" Рафаел Надал е постигнал всичко, което е възможно на червени кортове. Или почти всички, защото винаги има още нещо.

"Матадора" никога в своята кариера не губил два последователни мача на любимата си настилка. Това би се случило днес, ако не успее да преодолее аржентинеца Леонардо Майер в Барселона.

Григор Димитров излиза на корт "Рафа Надал" около 18:00 часа

Григор Димитров излиза на корт "Рафа Надал" около 18:00 часа

Българинът ще играе с испанския ветеран Фернандо Вердаско

Общо в официални двубои нива той има едва 45 загуби на клей - последната от Фабио Фонини в съботе Монте Карло. В 44 от следващите двубои той е загубил общо едва шест сета. 30 от сетовете в тези последващи загубите му срещи, Надал е спечелил с резултат 6-0 или 6-1.

До две последователни загуби на клей Надал беше близо прди 8 години. Тогава той загуби от Новак Джокович на финала в Рим, а в следващия мач на на старта на "Ролан Гарос", той губеше с 1-2 сета от брутално сервиращия Джон Иснър. Испанецът обаче успя да обърне резултата и да спечели.

Рафаел Надал води с 5-0 в преките мачове срещу Майер, като е спечелил 13 от изиграните 14 сета срещу днешния си противник. Само любители на силни усещания могат да заложат днес за успех на аржентинеца.