Рафаел Надал направи сензационно разкритие за легендарния финал на "Уимбълдън" през 2008 година, когато след епична битка надви Роджър Федерер и спечели за първи път в кариерата си турнира от "Големия шлем" на трева в Лондон, като прекъсна серията от 5 поредни триумфа на швейцареца.

Левичарят се наложи след 4 часа и 48 минути игра с 6:4, 6:4, 6:7, 6:7, 9:7. Пред Movistar+ 34-годишният испанец заяви, че заради силни болки в краката му се е наложило да изиграе финала срещу Федерер под упойка.

Снимка 486486

Източник: GettyImages

"Никога не съм говорил за това преди, но в този мач играх под анестезия. И не само в него, но и в няколко от предните срещи. Прекъсването заради дъжда усложни нещата, защото упойката действа за определено време, а без нея не можех да играя.

Трябваше да ми бият инжекции, защото без тях просто не можех да стоя изправен. Преди финала почти не тренирах, защото не можех да стоя на краката си. Бях много изнервен заради анестезията, защото не знаех колко дълго ще действа тя", разказа Надал, който има 2 титли от "Уимбълдън".

Ролан Гарос ще се проведе със зрители по трибуните

Ролан Гарос ще се проведе със зрители по трибуните

Продажбата на билети започва на 9 юли

Снимка 486487

Източник: GettyImages