Двукратната шампионка от тунира от "Големия шлем" Уимбълдън, чехкинята Петра Квитова се наложи с 2:0 сета над сънародничката си Каролина Мухова във финала на турнира "Купа на президента на Чехия".

Квитова спечели интересния мач с 6:3, 6:3, като при 4:1 във втория сет срещата беше прекратена за повече от час и 45 минути заради дъжд. В първия сет Квитова беше малко по-добра, макар че допусна пробив и изоставаше с 1:3. След това веднага тя върна пробива и изравни за 3:3. Квитова реализира втори пробив в първия сет, като този път направи чудесна атака от бекхенд и поведе с 5:3.

Във втората част шампионката от "Ол Ингланд Клъб" дръпна с 4:1, но след това срещата беше прекъсната заради дъжд. След дъжда Мухова излезе и се върна в подновения втори сет, взе обратно изгубеното подаване. В края му обаче отново изтърва инициативата.

При мъжете двадесетгодишният Михаел Врбенски, понастоящем 405-и на сингъл в ATP, победи №1 на турнира Иржи Весели (65-и в света) на четвъртфиналите и Иржи Лехечка (617-и) на полуфиналите.

Врбенски срещна днес на финалс Коларж (№229 в света) и се наложи с 6:4, 6:7 (5:7), 10:8. Победителят спечели благодарение на добра игра от основната линия и малко късмет. Той реализира мачбола с печеливш бекхенд ретур по линията. Срещата се реши след дълъг тайбрек.

"Това е ценна победа за мен. Победих двама по-добри играчи според класацията. Радвам се, че спечелих три победи тук", каза Врбенски, който тренира в Спарта (Прага).

Тенисът във Великобритания се завръща

Тенисът във Великобритания се завръща

"Работим много усърдно да подкрепим всички наши играчи, треньори, съдии и домакини"