Макар да е само на 16 години, америкнаката Кори Гоф вече спечели първите си три титли от WTA - две на двойки, заедно със своята сънародничка Кейти МакНейли и една на единично в Линц (Австрия), след като победи Йелена Остапенко на финала. Това я превърва в деветата най-млада тенисистка в Откритата ера с трофей.

Другата седмица решават за "Уимбълдън"

Другата седмица решават за "Уимбълдън"

Организаторите отхвърлят възможността надпреварата да се провежда при закрити врата

"Тенисът на Коко вече е голям. Тя има много неща в играта си - силен сервис, невероятен бекхенд, прави много неща. Умее на навлиза към мрежата. Когато точката е напрегната, тя може да се бори за нея. Също така играе ретур-воле, за да постави съперничката си под напрежение", коментира известният треньор Патрик Муратоглу.

Наставникът на Серина Уилямс посочи, че Гоф има още много да учи:

"Тя разбира много неща, но все още не е достатъчно. Има пространство за съперниците и, за да спечелят точки. Определено има какво да подобрява. Но зрелостта ѝ е впечатляваща за 16-годишна. Това най-много ме изумява. Начинът, по който се отнася към мачовете, е уникален. Същевременно е само на 16, а когато си на 16 очевидно имаш още много възможности за подобрение, което е чудесно.

Мога да видя Коко на финал и с титла от Големия шлем и усещам, че тя не е толкова далеч. Загубата от София Кенин в Мелбърн показа, че Коко има върху какво да работи. Разбира се, че има. Но тя играе на невероятно ниво, а вътрешната и увереност е много силна. Това ти дава възможност да поднесеш изненада, да спечелиш титла от Шлема. В мачовете от Шлема тя победи състезателки като Винъс Уилямс и Наоми Осака, стигна до втората седмица, на тази възраст, с толкова време пред себе си, казва много за нея", завърши Патрик Муратоглу.