Серията от PCR тестове, които се правят ежедневно на хората, свързани с Australian Open 2021 е показала, че има нови трима заразени с коварния вирус. Така общата бройка на положителните тетове вече е 10.

Министърът на спешните ситуации на австралийския щат Виктория Лиза Невил потвърди, че новите случаи са били открити в сряда и добави, че властите знаят, че един от болните е тенисист. Въпросният играч вече се е изчистил от вируса и не е заразен. Той е имал сериозно ограничени контакти и е пристигнал в Австралия с полет, в който е имало и друг заразен човек. Другите два случая са на още един играч и на човек от спортно-технически щаб.

Наличието на тези положителни случаи означава, че карантинираните остават в пълна изолация. Те пристигнаха с трите чартърни полета от Абу Даби, Доха и Лос Анджелис.

Директорът на Australian Open Крейг Тайли отговорно заяви, че са направени 3200 теста на над 1200 играчи, помощен персонал и служители на турнира.

"До момента бройката на заразените е изключително ниска, а ние сме на 6-ия ден. Ако има нови заразени, те отиват в междинен хотел, който е предвиден само за такива случаи. Ние имаме различен подход към контрола на вируса. Гордеем се тук във Виктория и в Австралия за начина, по който сме го направили и сме защитили общността. Ще продължим да вървим в тази посока", заяви Тайли, който не допуска отмяна на надпреварата.

Годината започна страхотно за българския тенис, продължението ще разберем през февруари

Годината започна страхотно за българския тенис, продължението ще разберем през февруари

Цветана Пиронкова и Григор Димитров ще играят на Australian Open, останалите се говят за пробив