Сърбинът Новак Джокович остана доволен от представянето си срещу словака Алекс Молчан във втория кръг на Откритото първенство на Франция. Джокович победи Молчан с 6:2, 6:3, 7:6(4) и ще играе в третия кръг срещу словенеца Аляж Бедене.

"До тук всичко върви добре. Доволен съм от начина, по който се чувствам на корта и удрям топката", заяви сръбският тенисист.

Рафаел Надал записа победа номер 300 в турнирите от Големия шлем

Рафаел Надал записа победа номер 300 в турнирите от Големия шлем

Това се случи във втория кръг на Ролан Гарос

"Условията бяха сериозно предизвикателство, особено като се има предвид, че играх със специалист на клей, който е опасен противник и наскоро игра финал в Лион. Но съм наистина доволен от начина, по който играх в първите два кръга. Всички върви в правилната посока", коментира Новак Джокович.

"Мачът с Молчан не беше лесен. Имаше доста вятър, който сменяше посоката си. В такива моменти трябва да си напълно концентриран. Уважавам много Алекс. Играта му е подходяща за тази настилка. Надявам се за последен път играя срещу противник, който има за треньор Мариан Вайда", каза още Джокович по повод срещата със словака, който вече работи с бившия му треньор.