Новак Джокович почти сложи край на спекулациите, че може да не играе повече през този сезон. Сърбинът се отказа по време на мача си на US Open 2019 с швейцареца Стан Вавринка в момент, когато губеше убедително.

Григор Димитров още една седмица е №25, Новак Джокович задмина Джими Конърс

Григор Димитров още една седмица е №25, Новак Джокович задмина Джими Конърс

Най-добрите почиваха след US Open 2019

Той се мотивира с проблеми в рамото. Миналата седмица се появиха съобщения, че контузията му е по-тежка и може да се наложи оперативно лечение. Ето какво сподели Ноле пред "РТС Сърбия".

"За съжаление, контузия се оказа по-сериозна. Не ми позволи да продължа участието си в Ню Йорк, за което много съжалявам, защото това е един от най-големите четири турнира и много важна част от сезона.

Снимка 434811

Източник: Instagram / djokernole

Надявам се да бъда на корта до седмица или две. Засега идеалният сценарий е да играя в Токио", каза обнадежденият Джокович.

Турнирът в Токио започва на 30 септември и един от двата от ниво ATP 500, които ще се проведат тогава. Той е по-ниско платеният спрямо този в Пекин, но много от най-добрите предпочитат да играят в него. Българският №1 Григор Димитров се е записал за надпреварата в китайската столица.

През този сезон Джокович има 41 победи и 8 загуби. Той има 3 титли - от Australian Open, Madrid Open и "Уимбълдън". Тази седмица той задмина легендата Джими Конърс с 269 седмици като световен №1 и излезе на четвърто място в престижната класация.

Снимка 433956

Източник: GettyImages