Доскорошният световне №1 Новак Джокович похвали Роджър Федерер, който го елиминира снощи от финалите на ATP в Лондон. Сърбинът имаше проблеми с лакътя през септември, а сега се надява да играе за Сържия на финалите са "Купа Дейвис". Ето какво сподели Ноле след последния си мач в британската столица:

Роджър Федерер отстрани Новак Джокович от финалите на ATP

Роджър Федерер отстрани Новак Джокович от финалите на ATP

Рафаел Надал завърша годината като номер 1 в света

"Надявам се, че това не е нещо, което да ми попречи да играя в Мадрид. Болката беше доста остра, но успях да доиграя мача. Ако беше нещо наистина сериозно, мисля, че нямаше да мога да държа ракетата.

Така, че това вероятно беше просто странно, бързо движение, което направих. По-късно не усещах проблем. Надявам се да няма нищо сериозно, в момента се чувствам добре физически.

Разбира се, резервоарът с гориво не е пълен догоре както в началото на сезона, но аз съм мотивиран да се присъединя към момчетата и да играя там (в Мадрид), защото не съм участвал в "Купа Дейвис" от известно време. Така че чакам турнира с нетърпение. Всички момчета в отбора са ми скъпи приятели и нямам търпение да почувствам отборния дух. Форматът е различен и би трябвало да е вълнуващо.

Това, което прави той (Федерер) е феноменално. Той е модел на подражание дори за мен", сподели Джокович.