Ник Кириос е следващият съперник на Григор Димитров на Austrailan Open 2018. Австралиецът победи Жо-Вилфред Цонга със 7-6(5), 4-6, 7-6(6), 7-6(5) за 3 часа и 21 минути. Поради големия интерес на местната публика двубоят се игра на централния корт "Род Лейвър Арина", измествайки този на Рафаел Надал.

Григор Димитров победи Андрей Рубльов на Australian Open

Гришо си отмъсти на Рубльов и е на 1/8-финал в Мелбърн!

Хасковлията превъзмогна жегата в Мелбърн и сломи упорития си съперник

Мачът протече в характерното за Кириос темпо. Той печелеше лесно подаванията си и даваше възможност на съперника му да прави същото. В цялата среща австралиецът направи само един пробив. В първия сет двамата си направиха по един брейк, което доведе до закономерен тайбрек, спечелен от Кириос със 7-5.

Във втората част Цонга проби веднъж и с това брейковете в мача приключиха. Французинът си спечели най-късата част, продължила само 33 минути. До края се играха два тайбрека, взети от Кириос.

Двамата имаха отделни избухвания, но Ник спаси три възможности да бъде пробит в четвъртия сет, а Цонга една. Французинът дори спечели повече точки - 144 срещу 142, но приключи участието си в Мелбърн.

Безпогрешен Рафаел Надал потренира с Дамир Джумхур в Мелбърн

Безпогрешен Рафаел Надал потренира с Дамир Джумхур в Мелбърн

"Матадора" имаше малки проблеми в началото на втория сет

Мачът Григор Димитров - Ник Кириос се очаква да бъде насрочен за 10:00 часа в неделя. Организаторите ще отчетат, че в него ще се срещнат двама от най-атрактивните играчи, както и участието в него на местния любимец. Другият вариант е за последен мач в дневната сесия, което ще е с начало около 06:00 часа българско време.

Снимка 335009

Източник: GettyImages