Испанският тенисист Рафаел Надал заяви, че не се тревожи за сънародника си Карлос Алкарас и не може да му даде съвет за справянето с напрежението. 36-годишният Надал и 19-годишният Алкарас са поставени съответно под номер 2 и 3 в основната схема на "Мастърс" турнира в Синсинати, САЩ.

"Знам, че Карлос Алкарас има добро обкръжение и не се тревожа за него. Всъщност не мога да го посъветвам нищо за напрежението. Когато класирането ти върви във възходяща линия, просто продължаваш да играеш с желанието да се представяш все така добре", коментира Рафаел Надал.

Анди Мъри изхвърча рано в Синсинати

Анди Мъри изхвърча рано в Синсинати

Още във 2-ия кръг

"Един ден осъзнаваш, че си сред най-добрите тенисисти в света и тогава търсиш някаква промени. Вече ти изглежда нормално да побеждаваш противници, които са по-ниско в ранглистата. В тениса сигурното е, че в края на седмицата само един човек печели трофея. Когато осъзнаеш това, се справяш по различен начин с напрежението", каза още легендарният испански тенисист.

Надал добави, че има много спомени с американката Серина Уилямс, която се приближава към края на състезателната си кариера.

"Имаме много спомени. Тя е сред най-великите спортисти на всички времена. Чувствам се късметлия, че съм споделил такъв дълъг период с нея. Тъжно е, че тя напуска тенис тура и трябва да й благодарим за всичко, което е направила за нашия спорт", заяви испанецът.