Мирослав Василев спечели първия си трофей в Интерактив тенис. В Седмия вечерен турнир на надпреварата от категория 250, той се наложи в оспорван мач над Иво Андреев с 4-3(5),  4-3 (4).

Досега Василев беше играл два финала в ИТЛ, които загуби, въпреки че демонстрира отлична игра. На турнира във "Виа тенис стар" той показа хладнокръвие, точна игра и вдигна купата.

US Open 2019 подобри рекорда по посещаемост

US Open 2019 подобри рекорда по посещаемост

853,227 зрители наблюдаваха мачовете на живо

Първият сет от финала завърши без пробиви, а в тайбрека Мирослав се наложи със 7-5. Във втората част Андреев записа първи брейк в срещата и поведе с 2-0.

Василев веднага отговори на удара и върна пробива . В тайбрека Мирослав поведе с 5-4 и след две предизвикани грешки на съперника си на мрежата затвори мача.

"Изключително много се радвам на победата", сподели Спърса, както е известен сред своите приятели Миро. "Игровото ни време беше 1 час и 50 минути и имаше много разигравания. Иво ме изненада с тактиката си. Играеше сервиз мрежа, а прехвърлящите ми удари не се получаваха, защото той е много висок и има страхотен обхват на мрежата. Затова в движение опитвах минаващи удари по правата и диагоналите.

Освен това ме натискаше на бекхенд страната ми, но се справих. Аз съм един от най-големите фенове на ИТЛ. Играя в лигата от три години и съм впечатлен от организацията. В Интерактив тенис не се чака, не се губи време и излизаш срещу най-различни съперници. Имаме право да откажем до два неудобни мача и организаторите се съобразяват с нас. Срещите са вечер, а за работещ човек като мен това е отлично, защото уикендите ми са за семейството. ИТЛ е еталон и без аналог.

Неслучайно местата в схемите се запълват за часове и записването спира предварително. Всички мачове в Седмия вечерен турнир бяха оспорвани и се решаваха в последния момент. Това означава, че ранкирането и селекцията са отлични. Получават се завързани срещи, а когато играеш с равностойни съперници си заслужава да вложиш нещо повече, за да ги победиш. За мен най-важното е, че се забавлявах. За пръв път не се вълнувах от резултата, а само от играта . Това изглежда е тайната на успеха. И вече се готвя за следващата надпревара на лигата".

Василев е на 53 години и продължава да се развива в тениса. Андреев е с 21 години по-млад.