Организаторите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Мадрид разясниха как ще се провеждат срещите. Те ще бъдат в рамките на две седмици от 2021 година.

Надпреварата за първи път се проведе като турнир от категория ATP Masters 1000 през 2002 и след това премина от твърда настилка на клей през 2009, като се комбинира и със съревнование при жените от категория WTA Premier. Предстои нова значителна промяна, като изданието догодина ще се проведе от 27 април до 9 май.

"Щастливи сме от постигането на целта за двуседмичен турнир. Търсехме подобно удължаване и е заслужено и необходимо. То ще ни позволи да се наслаждаваме на най-добрия тенис в света на "Каха Магика" за още няколко дни. Сигурен съм, че както двата ни спонсора, така и всички фенове ще приветстват новината с отворени обятия, наред с град Мадрид, който ще има повече посетители за по-дълъг период от време", сподели турнирният директор Фелисиано Лопес.

"Мастърсът в Мадрид е с особено висок статут в тенис обществото. Този двуседмичен формат ще позволи на организаторите да покажат това първокласно събитие в красивия град Мадрид като едно от най-важните в календара на WTA и рамките на тениса", заяви президентът на Женската тенис асоциация Стив Саймън. Турнирът не се проведе през 2020 поради пандемията от коронавирус, но Новак Джокович и Кики Бертенс са действащи шампиони от 2019-а.

Диа Евтимова на 1/8-финал в Монастир, Ани Вангелова отпадна

Диа Евтимова на 1/8-финал в Монастир, Ани Вангелова отпадна

Турнирът на твърди кортове е с награден фонд от 15 хиляди долара