Най-добрата майка тенисистка се завърна с гръм и трясък. Това е белгийското златно момиче Ким Клайстерс. И не само се завърна, а вече иска първото място в световната ранглиста. Тя направи и огромна стъпка към тази цел - спечели третия най-голям турнир през сезона досега - Sony Ericsson Open и така отново се върна в топ 10.

Пътят и към отличието бе белязан от великолепни победи над бившата шампионка в Маями Виктория Азаренка, Сам Стосър и най-голямата й съперничка - Жюстин Енен на полуфинал.

"Ако продължавам да играя така, първото място е реална цел за мен. Все пак това не е най-важното, ако трябва да съм честна," призна Клайстерс, която бе върха през 2003 г.

"Не съм в ситуация, а и нямам желание да ходя на всевъзможни турнири, единствено за да трупам точки. Така че ако стане - добре. Ясно е, че играя много силно и може би съм по-добра отвсякога. Да съм номер 1 не ми е фикс идея. Искам да съм в топ форма за определени форуми и ако играя на ниво, ме чакат само хубави неща," анализира още тя.

"Когато си на 16-17 адреналинът е огромен и това те кара да искаш да играеш всяка седмица. Аз съм в тотално различна ситуация и нямам желание да го правя. Не виждам и други състезателки да подхождат така. Примерно Янкович и Дементиева играят на много места, но на мен не ми харесва. Физически не искам да рискувам. Опарвала съм се от травми в миналото," заяви голямата шампионка след успеха си над Винъс Уилямс.