Бившата световна №1 в дамския тенис Каролин Возняцки обяви, че ще прекрати състезателната си кариера след Australian Open 2020. Тя уточни, че отказването от тениса няма нищо със здравословни проблеми.

Каролине Возняцки не доигра мача си срещу Даниел Колинс в Рим

Каролине Возняцки не доигра мача си срещу Даниел Колинс в Рим

За втора поредна седмица датчанката се отказва в двубой от първия кръг на голям турнир

"Играя тенис на професионално ниво от 15 години. Това беше уникална първа глава от моя живот. 30 титли от WТА, първо място в ранглистата в продължение на 71 седмици, три Олимпиади и титла от Откритото първенство на Австралия през 2018 година - постигнах всичко, за което съм мечтала. Спирам след Откритото първенство на Астралия 2020 и това решение няма нищо общо със здравословното ми състояние", написа в социалната мрежа "Инстаграм" 29-годишната датчанка от полски произход.

Снимка 423197

Източник: GettyImages

"В последните месеци осъзнах, че има неща, които искам да направя извън корта. Сватбата с Дейвид беше една от тези цели. Семейният живот, пътешествията по света и кампаниите за ревматоидния артрит ме движат сега напред", сподели още Возняцки, която има една титла от "Големия шлем" - на Australian Open 2018. Тя има и два финала на US Open - през  2009 и 2014 години.