Изабелла Шиникова не успя да прескочи първия кръг на турнира на клей от WTA International, провеждащ се в столицата на Румъния Букурещ. Българката попадна в основната схема като "лъки лузър" и изигра много силен първи сет срещу словенката Кая Юван. След това умората от трите изморителни квалификационни битки си каза думата и Шиникова загуби със 7-5, 1-6, 1-6.

Александър Лазаров: Трябва да се гордеем със Sofia Open, всички ни поздравяват за силния ни турнир

Лазаров: Трябва да се гордеем със Sofia Open, всички ни поздравяват за силния ни турнир

"Всеки един тенисист потвърждава, че с удоволствие би се върнал и следващата година"

В първия сет българката започна ударно и проби веднага. В четвъртия гейм словенката върна пробива. При 2-3 Шиникова се заинати и след 4 отразени брейкбола спаси подаването си. Тя направи нов пробив за 4-3.

Българката сервираше се сета, но допусна изравняване 5-5. Тя отговори с трети брейк и при третата възможност. Последният гейм в частта имаше много драма. Първо Изабелла трябваше да спасява точка за влизане в тайбрек. След това Юван извади два сетбола, но Шиникова спечели третия. Първият сет продължи 51 минути.

Втората част премина през диктовката на словенката Тя поведе с 2:0, като даде само една точка на Изабелла. Българката взе един пробив за 1-2, но след това загуби серия от 4 партии.

Третият сет се разви по подобен сценарий и българката успя да вземе подаването си за 1-2, колкото да счупи геврека. Двете части, спечелени от словенката продължиха общо 49 минути.

В другите два мача завършили до момента в букурещ рускинята Вероника Кудерметова се наложи над холандката Аранча Рус с 6-2, 6-4 и представителката на домакините Александра Каданцу беше сразена от Кристина Плишкова (Чехия) със 7-5, 6-1.