"Винаги съм се притеснявала, преди мачове с Магдалена Малеева", заяви суперзвездата на световния тенис Мартина Хингис.

Швейцарската тенисистка, както и рускините Наташа Зверева и Елена Лиховцева, испанката Кончита Мартинес и южноафриканката Лизъл Хубер са в България за бенефисния спектакъл "Браво! Маги".

Шоуто е тази вечер от 19 часа в Зимния дворец в столицата.

Хингис определи най-малката от сестрите Малееви, като голям спортсмен, който дълги години е бил сред най-силните в световния тенис.

Бившата №1 в света коментира, че за първи път има възможност да е в България, като добави че е изключително развълнувана от честта, да участва в бенефиса на Маги.

Хингис призна, че е впечатлена от тенис-комплекс "Малееви", и условията които той предлага. "Надявам се тази вечер да направим едно хубаво шоу, защото Маги го заслужава", допълни тя.

"Върнах се в голямата игра, защото мисля че има място и за интелигентния тенис, който играя. Не само силата е решаваща", разказа Хингис.

Според Мартина, все още е твърде рано да се очаква от нея да спечели нова титла. "Все пак се завърнах само преди 3 месеца. Мисля, че бях много близо до това на турнира в Токио. Дайте ми още малко време, и това ще стане", коментира чаровната швейцарка.

Суперзвездата добави, че не изпитва носталгия по миналото, макар тениса преди години да е бил много по-различен.