Григор Димитров e финалист в турнира от сериите АТР 250 в Женева. Първата ни ракета успя да елиминира световния №9 Тейлър Фриц след страхотна игра и обрат - 3:6, 7:5, 7:6(2). Оспорваният полуфинал продължи 2 часа и 55 минути.

Предишното достигане на Григор на финал беше февруари 2018 година - в турнира от сериите АТР 500 в Ротердам, когато отстъпи на Роджър Федерер в два сета. За трофея в Женева Димитров ще спори с Александър Зверев или Николас Джари, които играят тази вечер.

Гришо за втори път през сезона бе на полуфинал. Предишният случай беше в Ротердам, когато отстъпи на Даниил Медведев в спора за място на финала. Именно оттогава Григор не беше записвал последователни победи, но през настоящата седмица елиминира последователно Роберто Карбайес Баена и Кристофър О`Конъл.

25-годишният Тейлър Фриц бе спечелил единствения предишен мач с Григор Димитров - в Мадрид (2019 г.), като битката им беше оспорвана и се реши с два тайбрека. Днес обаче радостта е за българина и балансът е изравнен - 1:1 успеха.

Григор Димитров се изправя срещу квалификант на "Ролан Гарос"

Григор Димитров се изправя срещу квалификант на "Ролан Гарос"