Голямата надежда на българския тенис Григор Димитров загуби първия си мач при мъжете. В първия кръг на фючърса Zagorka Cup на ТК „Дема" с награден фонд 10 000 долара Димитров отстъпи на третия в схемата Каталин-Йонуц Гард от Румъния след 6:2, 3:6, 1:6. Това бе първа среща на момчето на родна земя от две години.

„Гришо започна добре в дебюта си, подкрепян и от публиката, но след края на първия сет настъпи необясним спад в играта му - коментира бащата и треньор на 15-годишния талант Димитър Господинов. - Ще играе и на фючърса в Русе, а после заминаваме на юношески турнири в Италия и Белгия. Чак към края на годината Григор може да играе пак при мъжете на твърда настилка".

Димитров продължава заедно с възпитаника на Руслан Райнов Матиас Файтч (Австрия). Във втория кръг те срещат шведите Бергман и Кумлин. 

Шампионът от „Ориндж Боул" миналата година почти сигурно няма да играе в юношеските издания на „Ролан Гарос" и „Уимбълдън". ДАМС гласува стипендия за Григор Димитров в размер 42 000 лева, но парите не са стигнали още до юношата.

Други резултати
Йордан Кънев - Матиас Файтч (Ав) 6:4, 6:2
Матео Воланте (Ит) - Ангел Дянков 6:0, 6:1
Александър Стамчев - Калоян Кирилов 6:3, 6:2
Васил Младенов - Симеон Иванов 7:5, 4:6, 6:3
Мат Симпсън (НЗ) - Хуан-Пабло Юнис (Арж) 1:6, 7:5, 6:2
Илия Кушев - Валентин Димов 6:3, 7:6 (5)
Пауло Фигероа (Шв) - Александър Сомоги (слвк) 6:2, 6:1

.