Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира от серията "Мастърс" 10000 в Рим, който е с награден фонд 3,854 милиона евро за първи път от 2014 година. Поставеният под №15 български ас надделя след обрат над представителя на домакините Яник Синер с 4-6, 6-4, 6-4 след почти два часа и половина игра.

"Той започна много силно в първия сет. Игра много добър тенис. Опитах се да намеря играта си. Върху това се концентрирах. Не играх най-добрия си тенис, геймовете минаваха, дойде и втория сет. Изведнъж бях със сет и с пробив назад и трябваше да намеря начин да го върна. Успях веднага, което ми помогна.

Започнах добре третия сет, взех преднина. След това имах малко проблеми с неговата физическа игра. Той започна да рискува и да удря силно топката от всякакви позиции. Ситуацията беше деликатна в последните два гейма, имах и късмет, който беше добре дошъл.

Знаех какво трябва да направя. Трябваше да приема, че пропуснах толкова много точки за пробив. Това беше ключово. Трябваше да намеря начин, да се опитвам да подобря играта си при тези възможности, да се опитвам да влизам в разигравания, да се възползвам от шансовете си", сподели Гришо.

На четвъртфиналите Димитров ще играе срещу Денис Шаповалов (Канада).

"Очаква ме още един тенисист от новата генерация, млад и свеж. Бил съм от другата страна, знам какво е. Сега мога да разчитам повече на опита си", заяви уверено българинът.

Денис Шаповалов е следващият съперник на Григор Димитров в Рим

Денис Шаповалов е следващият съперник на Григор Димитров в Рим

Канадецът игра тежък мач с французина Юго Юмбер