Най-добрият български тенисист Григор Димитров сподели, че е "много несигурен" в участието си на тазгодишното издание на US Open. Димитров, който даде преболедува  Covid-19 след участие на демонстративния турнир "Адрия къп" в края на юни разкри, че "ден и нощ" обмисля плановете си за участие в Ню Йорк. Димитров все пак се е записал за участие в "Мастърс" 1000 в Ню Йорк, който предшества US Open 2020. Днес беше съобщено, че Григор е бил лишен от шофьорската си книжка, след като е бил хванат да кара с превишена скорост в събота.

В последните дни двама Топ състезатели обявиха, че няма да играят на US Open. Това са ексцентриците Ник Кириос (Австралия) и Фабио Фонини (Италия). Световната №1 при дамите Ашли Барти също каза, че заради коронавирус пандемията също няма да пътува за Голямата ябълка.

Григор Димитров останал без шофьорска книжка заради превишена скорост

Григор Димитров останал без шофьорска книжка заради превишена скорост

Руснакът Даниил Медведев също е "изгорял"

"Точно в този момент съм изключително несигурен, ако трябва да бъде напълно честен", сподели опасяващият се да не се зарази за втори път Димитров пред "Скай Спортс".

"Мислех за това и продължавам да мисля всеки един ден. Чувствам, че има толкова много въпроси, които да задам и толкова малко отговори. Преминах през това и знам какво е".

"За европейците е трудно, защото трябва да пътуваме около 12 часа до Ню Йорк, да сменяме няколко полета. След това да се придвижим до хотела, статистически сме над хиляда души на едно място и просто не е лесно. Надявам се никой да не го хване (Коронавируса), но ако някой даде положителен резултат нещата стават по-сложни. Дори и да имаме споразумения с правителствата относно карантината и другите неща, никога няма как да знаем какво ще се случи ден след ден".

Друга причина, поради която 29-годишният българин е предпазлив дали да играе в Ню Йорк е опасението, че тялото му няма да може да се справи с интензивните натоварвания, които предлага един турнир от Големия шлем.  

Снимка 484723

Източник: Инстаграм

Миналогодишният полуфиналист сподели:

"Тренирам повече и чувствам, че имам повече енергия, но все още има въпросителни. Определено ще изчакаме да видим какво ще покажат следващите дни и тогава ще вземем решение. Точно сега моментът е деликатен и не мога да кажа дали ще отида или не".

В заключение Димитров сподели, че напълно разбира играчите, които отказват да пътуват за Ню Йорк и че всеки е отговорен за решенията, които взима.