Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще участва за осми път в турнира от ATP 500 в Ротердам (Холандия). Това е мястото, където хасковлията дебютира в професионалния тур през 2009 година, малко преди да навърши 18 години.

Григор Димитров беше разгромен от Роджър Федерер на финала в Ротердам

Няма прошка! Федерер разби Гришо на финала в Ротердам!

Българинът игра равностойно само в началото на мача

Съобщението е на турнирния директор Рихард Крайчек, който се похвали с новината, че българинът се е съгласил отново да зарадва феновете в холандския град:

"Димитров и нашият турнир имат специална връзка. От дебюта си през 2009 година, когато при нас Григор получи един от първите шансове да се докаже на ниво АТP като топталант, той обича да идва тук.

Димитров иска силно да спечели титлата, особено след като стигна до финала през 2018 година. Още повече, че той е един от любимците на публиката в Ротердам. Страхотно е, че Григор отново ще играе в турнира", сподели Крайчек.

През февруари 2018 година Гришо игра финал с Роджър Федерер, като на предишното стъпало елиминира Давид Гофен след мач, завършил преждевременно с контузия на белгиеца. Състезанието през 2020 година ще се проведе от 10 до 16 февруари.

Григор Димитров на финал в Ротердам след отказване на Давид Гофен

Григор Димитров на финал в Ротердам след отказване на Давид Гофен

Мачът беше много интересен и завърши нелепо