Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, коментира пред "БТВ" ситуацията с коронавируса. Гришо е направил дарение на болницата в Хасково, което ще послужи за закупуване на респиратори.

"Добре съм, в Калифорния съм в момента. В пустинята сме откакто разбрахме, че няма да се играе тенис доста дълго време. Реших да не се прибирам в Европа и мисля, че е правилният избор в момента. Комуникирам с много приятели и всички се хващаме на бас кой ще има най-голямата брада.

Направих дарение за болницата в Хасково. С нетърпение очакваме тези дни апаратите да пристигнат. Това е много важно. Искам просто това нещо да мине по-бързо и да има по-малки последствия. 

В момента единственото, което ме кара да бъда по-позитивен е, че ще има турнири. Кога? Никой не знае. В такива ситуации забелязвам какво означава тенисът за мен. Може би с всички е така, но единственото, което ме кара да продължавам, е, че ще има турнири. Но по-важното е да съхраним себе си и да сме позитивни. Не е лесно, защото сме свикнали на друг начин на живот. В момента не гледам на себе си като тенисист, много други неща ми минават през главата. Играя на корта почти през ден и поддържам физическа форма, това е важното в момента.

В последните няколко дни си мисля, че искам да се запиша на някой онлайн курс, например бизнес курса на "Харвард". В идните дни ще разуча повече и ще видим дали е добра идея.

Всеки един тенисист може само да подкрепя другите. Питах Фабио как е, защото той е в Италия, разбира се. В "Инстаграм" се поддържаме, подкрепяме си семейството и приятели, сплотяваме се още повече в такива моменти. Това е начинът да преминем през тази ситуация, защото не знаем колко още ще продължи карантината. Позитивизмът на всички е много важен в момента.

Има едно изречение, което винаги ми е харесвало - "Съединението прави силата". Трябва да сме възможно най-сплотени в момента. Когато играя тенис и печеля, печели и България.

Имаме големи сърца и продължаваме напред. Това време ще отмине. Нека просто обичаме хората около нас и се подкрепяме. Ние сме много силна нация", заяви Димитров.

Григор Димитров подписа с американски отбор

Григор Димитров подписа с американски отбор

Хасковлията ще участва на турнир в САЩ през лятото