Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи 38-годишния французин Никола Маю в последния си двубой на демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown, провеждащ се в Ница. Още преди срещата беше ясно, че Димитров няма шанс да продължи за следващата фаза.

Нашето момче се справи с именития майстор на двойки с 14-11, 13-15, 15-14, 12-10 в сблъсък, изпъстрен с множество атрактивни отигравания от страна и на двамата. В срещата имаше любопитни моменти с обърквания по отношение на странните правила измислени от отганизатора Патрик Муратоглу.

Лайнсмените също допринесоха за нетипичната обстановка със серия от грешни отсъждания, които не можеха да бъдат проверени чрез "ястребово око", защото такава система няма в академията на Муратоглу. Няколко пъти Григор не разбра правилата в някои специфични ситуации, но все пак се поздрави с първата си победа в иновативния формат.

Димитров демонстрира доста по-добро физическо състояние в сравнение с мачовете срещу Ришар Гаске и Фелисиано Лопес миналата седмица, което е показва, че той вече преодолява последствията от коронавирусната инфекция, която прекара.

Димитров се е записал за участие в предстоящия на 22 август "Мастърс" 1000, който беше преместен от Синсинати в Ню Йорк. По всичко личи, че хасковлията ще участва на US Open 2020, въпреки опасенията, които имаше в последните дни. Димитров има да защитава полуфинал от миналата година.

За ранглистата на ATP Гришо може само да добави точки при евентуално спечелване на турнира от Големия шлем или от достигането до финала му. Според временните правила на ATP всеки тенисист получава точки за ранглистата спрямо по-доброто си представяне в дадена надпревара в последните два сезона.

Фен плати десет хиляди и петстотин долара за да тренира с Григор Димитров догодина

Фен плати десет хиляди и петстотин долара за да тренира с Григор Димитров догодина

Сумата е за фонд за подпомагане на треньорите останали без работа заради пандемията