Най-добрият български тенисист Григор Димитров се чувства добре. Той си е направил нов тест за коронавирус преди няколко дни и резултатът е бил отрицателен.

Това съобщи в социалната мрежа "Туитър" известният журналист Давор Буразин. Той написа, че първата ракета на Хърватия Борна Чорич също е с негативен тест и след 14-дневната си изолация му е разрешено да поднови тренировките си на корта.

Това би трябвало да означава, че Димитров и Чорич, които първи дадоха положителни проби за коронавирус миналия месец, са се излекували.

Григор стана първото голямо име в световния тенис елит с положителен тест за коронавирус. Той сам обячи новината вечерта на 21 юни. След това стана ясно, че Борна Чорич, с когото хасковлията игра предишния ден на демонстративния турнир "Адрия Тур" в Задар, също е заразен.

След тях положителни тестове дадоха сръбският тенисист Виктор Троицки и световният №1 Новак Джокович. Още преди седмица стана ясно, че Ноле, организатор на "Адрия Тур", се е излекувал от коронавируса, също както и съпругата му Йелена.

Олимпийски шампион защити Григор Димитров от бащата на Джокович

Олимпийски шампион защити Григор Димитров от бащата на Джокович

"Ако моят баща беше казал това, щях да се прибера и да го ударя в лицето"

Снимка 484723

Източник: Инстаграм