Бившият треньор на Григор Димитров - Франко Давин вярва, че хасковлията има още силни години пред себе си. Ето какво разказа той пред TenisWorldUSA за най-успешния български тенисист:

Григор Димитров ще участва за осми път на ATP 500 в Ротердам

Григор Димитров ще участва за осми път на ATP 500 в Ротердам

Хасковлията достигна до финал през 2018 година в холандския град

"Григор е страхотен атлет и играч, невероятен талант. Може би направих грешката да променя неговия бекхенд в средата на сезона. За мен той трябваше да направи това и вярвам, че отново бих го накарал да направи същото. На следващия ден, след като му го казах, той вече удряше удара по невероятен начин. Но да направиш промяна в средата на сезона е тежко. Психически не е лесно. Казах му - трябва да го направим, а резултатите ще дойдат по-късно. Не мисли за ранкинга. След това имаше страхотна 2017-а година", коментира Давин.

Григор Димитров нае Франко Давин за свой треньор през септември 2015 година след слабо лято и отпадане във втори кръг на US Open. Малко по-рано през сезона той се беше разделил с Роджър Рашиид. Азиатското турне и края на сезона също не бяха особено успешни за Димитров, който започна годината като №11, но я завърши под №28. След като отпадна на 1/16-финал на Уимбълдън, Гришо обяви, че се е разделил с Франко Давин и е наел Дани Валверду за свой основен наставник.

"Димитров беше повлиян от сравненията с Роджър Федерер. След това някои хора го критикуваха заради любовните истории - с Мария Шарапова, Серина Уилямс... Без съмнение сравненията с играчи като Федерер и Надал не правят нещата по-лесни. Но той успя да спечели финалите на ATP, титла от сериите "Мастърс". Той не е Федерер и никога няма да бъде, но има страхотна кариера и все още има много години пред себе си", каза още Давин.

Франко Давин е известен критик на зависимостта на тенисистите към социалните медии, макар че самият той да има профил в Instagram.

"Не съм променил мнението си, след като си направих профил. Правя го, за да показвам своята работа. Но за играчите това е проблем. Те проверяват своите телефони от момента, в който се събудят, до момента преди да заспят".

анкета

Кой ще стане "Спортист на 2019 година"

Григор Димитров 20.9%

Алберт Попов 1.2%

Кубрат Пулев 20.3%

Боряна Калейн 4.7%

Владимир Илиев 8.7%

Мария Оряшкова 1.2%

Радослав Пантелеев 0.0%

Тайбе Юсеин 17.4%

Ивет Лалова 22.1%

Божидар Андреев 3.5%