Носителката на 23 титли от турнири от "Големия шлем" Серина Уилямс отказа участие на турнира от WTA Premier 5 в Синсинати (САЩ). Американката изигра само четири гейма на финала В Торонто (Канада) в неделя преди да се откаже.

Снощи Серина трябваше да се изправи срещу представителкатата на Казахстан Зарина Диас.

"Изключително тъжна съм, че трябва да се откажа. Дойдох в Мейсън в неделя и опитах всичко, за да мога да изляза на корта тази вечер. След тренировката ми тази сутрин все още имах надежда", сподели Уилямс пред официалния сайт на WTA. "Но, за съжаление, гърбът ми все още не ми позволява да изляза на корта".

Програма за четвъртия ден на големите турнири в Синсинати

Програма за четвъртия ден на големите турнири в Синсинати

Сесията започва в 18:00 часа и може да продължи до утре сутрин

Ветеранката последва примера на Рафаел Надал, който в неделя вдигна купата в Монреал, а веднага след това също отказа Синсинати. Очевидно е, че дълголетието в тениса изключва непрестанната игра.

Роджър Федерер и Новак Джокович пропуснаха канадския турнир и затова нямат проблем да играят в Синсинати. За тенисистите от по-ниско ниво последователните турнири не са проблем, защото играят средно по един мач седмично.

Резултати от "Мастърс" 1000 в Синсинати

Резултати от "Мастърс" 1000 в Синсинати

Григор Димитров е в половината на Новак Джокович и Роджър Федерер

Интересен факт е, че шампионката от Монреал Бианка Андрееску също не можа да се включи в надпреварата в Синсинати. Канадката от румънски произход изгря през март, спечелвайки "Индиън Уелс", но след това отсъства няколко месеца от корта заради контузия в рамото.