Испанският тенисист Фернандо Вердаско беше отстранен от участиена турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" 2020 заради положителен PCR тест.

Темпераментният левичар имаше 67 последователни участия на турнири от Големия шлем, преди да пропусне US Open 2020. 36-годишният Вердаско е много разочарован от невъзможността да участва в Париж и изрази сериозни съмнения относно точността на прилаганите тестове, потвърждаващи COVID-19.

Фернандо разкри, че е дал положителен тест през август, без да има симптоми на заболяването. Последвали два отрицателни теста. През тази седмица тестът отново е бил положителен. Вердаско добави, че е поискал нов тест, но организаторите на "Ролан Гарос" са му отказали. Тогава испанецът си е направил тест в независима лаборатория, който отноново е бил отрицателен.

"Искам да изразя разочарованието си от организаторите на "Ролан Гарос", които ми отказаха правото да си направя нов тест, който да потвърди първия или да покаже, че  става въпрос за грешка", написа Вердаско в социалните медии.

Интересен факт е, че испанецът трябваше да започне срещу представителя на домакините Юго Юмбер. Сега мястото на Вердаско ще бъде заето от "лъки лузъра" Марк Полманс (Австралия), отпаднал в квалификациите.

В сряда босненецът Дамир Джумхур заяви, че ще съди организаторите на турнира, след като бе дисквалифициран заради положителен PCR тест.

БНТ 3 ще предава започващия в неделя "Ролан Гарос" 2020

БНТ 3 ще предава започващия в неделя "Ролан Гарос" 2020

България ще бъе представлявана от Григор Димитров и Цветана Пиронкова