Само 9 дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година - тенис шоуто Soa Open. Куп звезди от световния тенис елит пристигат в София и ще играят пред българска публика в "Арена Армеец" от 7 до 14 ноември. Страната ни е една от малкото в света,   които   ще   имат честта да приемат турнир от календара на АТП след прекъсването на тура. И то какъв  турнир?!  Отново  най-силният  от  категория АТП  250  за  годината!

Продължаваме   рубриката   "Звездите   на   Sofia   Open   2020".   Нека   заедно   се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта!  

Феликс Оже-Алиасим е роден на 8 август 2000 година, което го прави астрален близнак на легендарния Роджър Федерер, роден на същата дата, но 19 години по-рано. Добро   начало   за   обещаваща   тенис   кариера,   нали?   Може   би   това   е   и предпоставката именно швейцарецът да е големият идол на Феликс. Естествено, фактът, че Маестрото покани изгряващата звезда на съвместни тренировки в Дубай пред 2017 г., допълнително мотивира младока.

Корените на Оже-Алиасим са от Того, където е роден неговият баща. Той е треньор по тенис и именно професията го отвежда в Канада, където среща любовта  - учителката Мари от Квебек. Малкият Оже-Алиасим хваща ракетата за първи път на четири години.

Успехите на обещаващия   талант започват с две титли   от  "Големият шлем" при юношите. Те идват на US Open в Ню Йорк - на сингъл и на двойки в тандем със своя добър приятел Денис Шаповалов.

Канадецът определя играта си като агресивна от дъното на корта, а като най-силни свои страни посочва сервис и форхенд. Феликс се превърна в първият тенисист, роден през 2000  г., който влиза в мъжката ранглиста. А през 2019-а стана и най-младият играч в Топ 25 на света след Лейтън Хюит.

Другата страст на младия играч е изкуството и по-специално музиката. Той свири на пиано, а във възможностите се убедиха колегите му по време на партито на играчите на турнира в Монте   Карло   миналата година. А наскоро, след надпреварата в Кьолн, Феликс и Александър Зверев поиграха хокей с германския национал Леон Драйзайт.

"Златното момиче" Християна Тодорова - посланик на Sofia Open 2020

"Златното момиче" Християна Тодорова - посланик на Sofia Open 2020

Очаквайте в следващите дни кои са другите членове в звездния тим