"Не може да се повторят такива моменти. Бях готов за това" - каза Иснър.

Джон Иснър сложи край точка на отличното си представяне в Маями с победа финала срещу Александър Зверев с 6-7(4), 6-4, 6-4. Това е най-голямата победа в кариерата на 33-годишния гигнт от Тампа. Досега американецът имаше три загубени финала в турнири от категория ATP 1000.

Иснър беше поставен под №14 в схемата и стана първият представител на домакините, спечелил Miami Open. Янките направиха дабъл след успеха в събота при дамите на Слоун Стивънс.

Всички резултати от мъжкия Miami Open 2018

Всички резултати от мъжкия Miami Open 2018

Турнирът е вторият голям от мартенската серия в САЩ

Новият шампион завърши срещата с поредица от три аса, които в крайна сметка станаха общо 18. Общо за целия турнир Джон направи 79 директни точки от сервис. Тази година той имаше само една победа и шест загуби. Но сега ще се изкачи с осем места в ранглистата на ATP и от днес е №9.

Александър Зверев играеше за трета "Мастърс" титла в последните 12 месеца. Той спечели първия сет след тайбрек, в който Иснър загуби сервиса, правейки три грешки в края.

Снимка 348629

Източник: GettyImages

20-годишният германец заложи на играта от задна линия, но започна да греши много, което се оказа фатално. Когато беше пробит в третия сет, Зверев счупи ракетата си и я хвърли към публиката, с което показа, че е признал превъзходството на Иснър.

Българинът Григор Димитров беше поставен под №3, но загуби втория си мач в турнира от французина Жереми Шарди.