Петкратният шампион Новак Джокович трябваше доста да се потруди за успех срещу поставения под номер 8 Феликс Оже-Алиасим (Канада) - 7:5, 7:6 (1), за да се класира на полуфиналите на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Рим, който е с награден фонд 6 милиона евро.

С достигането до тази фаза от състезанието сърбинът също така запази своето първо място в световната ранглиста, където можеше да бъде изместен от руснака Даниил Медведев за втори път тази година.

Джокович поведе с пробив за 5:3 в първия сет, но Оже-Алиасим веднага го върна и изравни за 5:5. Канадецът подаваше за влизане в тайбрек, но изостана с 0:40 и въпреки че спаси един сетбол, вторият бе реализиран от Джокович.

Ани Вангелова се класира за финала на двойки в Египет

Ани Вангелова се класира за финала на двойки в Египет

Вангелова и Нома Ноа Акугуе победиха четвъртите в схемата Владена Бокова и Ася Колобмо

Втората част бе далеч по-драматична. Оже-Алиасим губеше с 2:5, но върна пробива и стигна до 5:5, а след това двамата си размениха по още един гейм. В тайбрека Новак бе повече от категоричен и го затвори на 1.

Следващият съперник на Джокович е Каспер Рууд (Норвегия). Петият поставен в схемата на турнира продължи добрата си форма на клей, след като стигна до трудна победа със 7:6 (7) и 7:5 срещу Денис Шаповалов (Канада).

"Феликс има смъртоносния сервис, честно... Не ми беше никак лесно да се справя с това. Той също е силен в разиграванията и се движи се добре. Той е много завършен играч.

Имах сет преднина и при 5:2 във втория, подавах за мача, а той успя да се съвземе, което създаде невероятна атмосфера", заяви Джокович.