Днес ще бъде изтеглен жребият за втория турнир за годината от Големия шлем - "Ролан Гарос". България отново ще бъде представена в основната схема от най-добрият ни тенисист в последните години Григор Димитров.

Хасковлията тази година няма да е сред поставените 32, защото регистрира драматичен спад в ранглистата на ATP през последните месеци. Това означава, че Гришо може да срещне някой от най-силните още в първия кръг. Това от друга страна е положително, защото мобилизацията трябва да е пределна от първия ден.

Виктория Томова приключи с "Ролан Гарос" 2019 след загуба от Юлия Глушко

Виктория Томова приключи с "Ролан Гарос" 2019 след загуба от Юлия Глушко

Българката беше равностойна до средата на втория сет на агресивната израелката

Преди 12 месеца Димитров откри надпреварата на Централния корт с мач срещу "лъки лузъра" Мохамед Сафуат от Египет. Сега ако съперникът му не е някой от фаворитите дебютът ще бъде на някой от периферните малки кортове.

Фаворит за титлата е "Краля на клея" Рафаел Надал, който спечели в неделя първия си трофей за годината в Рим. Световният №1 Новак Джокович ще бъде водач на схемата и е много вероятен съперник на Надал във финала на 9 юни от 16:00 часа.

Разбира се не трябва да бъдат подценявани шансовете на Доминик Тийм, Стефанос Циципас и Хуан Мартин дел Потро. Роджър Федерер ще участва за първи път от три години, но той не обича клея и шансът ми за титла на е голям.

Основата схема ще стане известна днес след 20:00 часа.