Британската тенис асоциация отпуска 20 милиона лири, равняващи се на около 24 милиона долара, безвъзмездни средства и безлихвени заеми за подпомагане на спортни обекти, треньори, служители и играчи в страната по време на пандемията, причинена от коронавируса.

Фонини: Говорих с Димитров, той също е против новите дати на "Ролан Гарос"

Фонини: Говорих с Димитров, той също е против новите дати на "Ролан Гарос"

"Играх пред празни трибуни за "Купа Дейвис" в Каляри и беше много тъжно"

Играчите на единично от 101 до 750 място в световната ранглиста и на двойки от 101 до 250-а позиция, които все още не получават финансиране, може да се възползват от безвъзмездните средства, а наградните фондове на турнирите в страната ще бъдат увеличени, ако състезанията се подновят. Тази седмица "Уимбълдън" беше отменен, както и почти всички турнири на тревни кортове.

По-голямата част от помощта на федерацията е за защитата на тревните кортове, но и за финансиране на центрове за развитие, двете национални академии и подкрепа на треньорите, който са на пълен работен ден.

Изпълнителният директор на асоциацията Скот Лойд и членовете от екипа му ще съкратят временно заплатите си с 20 процента, докато някои служители ще бъдат пуснати в отпуск през следващата седмица, но ще им бъдат изплатени 80 процента от възнагражденията до 2500 паунда съгласно помощта на правителството.