Скандалният австралиец Бърнард Томич протестира наложената му глоба от 45 хиляди паунда по време на турнира от "Големия шлем" в Уимбълдън. Роденият в Щутгарт тенисист от хърватски произход загуби единственият си мач в "Ол Инглънд Клъб" от французина Жо-Вилфред Цонга с 2-6, 1-6, 4-6 само за 58 минути.

"Мнението на съдията е, че представянето на Бърнард Томич не е отговаряло на професионалните стандарти", се казва в изявлението на организаторите. " Поради това му беше наложена максималната глоба".

Серина Уилямс и Григор Димитров са сред глобените на "Уимбълдън"

Серина Уилямс и Григор Димитров са сред глобените на "Уимбълдън"

Бърнард Томич беше лишен от цялата си премия за несериозна игра

Според Новак Джокович и Ник Кирьос санкцията е прекалено сурова и не би трябвало Томич да бъде лишен от цялата сума, спечелена за изиграване на един мач в основната схема.

Ето как самият Бърнард Томич коментира случилото се:

"Летях от Турция, след като играх при 40-градусова жега и отпаднах на четвъртфинал. Това ме изтощи и през уикенда не се чувствах добре. След това се състезавах срещу един от петте най-добри тенсисти на трева и не загубих с 6-0, 6-0, 6-0".

Бил Бабкок, който е директор на комитета на турнирите от "Големия шлем" даде шанс на Томич да получи обратно малко повече от 11 хиляди паунда:

"Ако има начин да подобрите държанието си и да покажете уважение към турнирните от "Големия шлем", спорта и себе си, тогава бих склонил да ви бъде даден последен шанс и да променим нещата.

Ето какво ще направим. Ако не получите нито едно наказание в следващите си осем участия на турнири от "Големия шлем", ще ви върнем 25% от взетата сума. Честно казано, аз съм скептичен и не вярвам, че можете да постигнете промяна в държането си на корта. Без съмнение други ще са по-скептични. Успех и се надявам да бъда приятно изненадан от успешна промяна".