Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович доминират мъжкия тенис в последните 15 години, разбивайки всички рекорди и извличайки най-доброто един от друг във великото им преследване за титлата "най-добър на всички времена".

Александър Зверев: Сега можех да събера доста точки

Александър Зверев: Сега можех да събера доста точки

Германецът имаше не особено добра 2019 година

Тримата големи са спечелили съответно 20, 19 и 17 титли от Големия шлем, като никой друг играч не познава вкуса на успеха в 13 поредни издания на четирите големи турнира от началото на 2017-та година насам.

Бившата тенисистка и експерт в "Евроспорт" Барбара Шет коментира наскоро надпреварата между Роджър, Рафа и Ноле, като сподели своето мнение относно мястото им в историята.

"Трудно е да се каже, защото те все още играят. Роджър е спечелил най-много титли от Големия шлем към момента и заради това избираме него, но Рафа и Новак могат да го изпреварят. Ще видим как Федерер ще се възстанови от операцията, която претърпя. Ще му става все по-трудно да спечели още титли от Шлема и не съм сигурна, че отново ще бъде толкова близо, колкото през миналата година на Уимбълдън, още повече заради отмяната на турнира този сезон. Той няма да става по-млад. Засега, Роджър е най-великият на всички времена, но аз мисля, че Новак Джокович вероятно ще го задмине", коментира Шет.