Една звездите на световния тенис, германецът Александър Зверев, може да е бил заразен с коронавирус. Във включване на живо в социалната мрежа "Инстаграм" и в разговор с актьора и телевизионен водещ Оливер Похер, Зверев разкри, че може би е прекарал коварното заболяване в края на декември в Китай.

Доминик Тийм сломи Александър Зверев и ще играе финал на Australian Open 2020

Доминик Тийм сломи Александър Зверев и ще играе финал на Australian Open 2020

Австриецът беше по-зрял в решаващите точки

Ако действително е било така, това поставя и въпросът бил ли е носител на вируса Зверев по време на Australian Open, където световният №7 достигна до полуфинал, загубен от Доминик Тийм. Както е известно до Нова година китайците отричаха, че такова заболяване изобщо съществува.

"Един месец имах кашлица, но никой не знаеше за този вирус. Кашлях по 5-6 часа нощем и два дни бях с висока температура", сподели 22-годишният Зверев, който в края на декември е бил в Китай за благотворителен мач с Роджър Федерер. Там той е бил придружаван от приятелката си Бренда Патеа, за която се твърди, че също е имала подобни симптоми.

Зверев започна много слабо годината, като представянето му на ATP Cup в Австралия беше разочароващо. След пристигането му в Мелбърн за Australian Open германецът вече е бил по-добре.

"Не искам да кажа сега, че съм имал коронавирус и съм достигнал до полуфиналите на Australian Open, това би било сензационно", каза още Зверев, който в Мелбърн записа и най-добрия си резултат в турнирите от "Големия шлем" досега.

Снимка 464421

Източник: GettyImages